Jernej Jesenšek

Jernej Jesensek Frizer

Mojstrski naziv

Novembra 2006 je Jernej Jesenšek prejel mojstrsko diplomo.

Jernej Jesenšek, letnik 1978, je eden najopaznejših frizerjev uspešne mlade generacije na slovenski sceni.

Od osnovnega izobraževanja na srednji frizerski šoli v Ljubljani in opravljenega pripravništva v salonu legendarne Mete Podkrajšek mu je bilo jasno, da vodi pot do frizerskega mojstrstva širše od klišejev in dlje od geografskih meja.

Že na začetku kariere ga je želja po novem znanju in idejah odpeljala v tujino. Konec devetdesetih je delal kot asistent na akademiji Tony & Guy v Londonu. Tam je delal s frizerji, ki so skrbeli za razvoj akademije in kreirali svetovno modo pričesk, sodeloval na velikih odrskih predstavitvah in v reviji pod okriljem akademije.

Nekaj let pozneje se je preskusil tudi na komercialno in stilsko povsem drugačnem področju, v delu v salonu luksuzne turistične ladje Oceana v Karibskem morju.

Na domačih tleh je pred prihodom novega tisočletja našel nov izziv v delu v frizerskem salonu Mare, Dresura frizure. Tam je v stimulativnem okolju nadgrajeval svoje znanje v delu s strankami, sočasno pa aktivno sodeloval v ustvarjanju trendov tudi izven salona. Frizersko je oblikoval podobo manekenk in zvezdnikov, modelov v lepotnih fotografskih prispevkih in sodelujočih v stilskih preobrazbah.

Fotografije njegovih kreacij so doslej objavljali revije Modna Jana, Eva, Jana, Ona, Kaprica, Smrklja, Pilot, strokovni publikaciji Salon in Hair Fashion ter druge. Jernej je ustvarjal pričeske na dogodkih, kot so prireditve Modne Jane, podelitev Nagrad za stil, Viktorji, in na modnih revijah, med drugim znamk Cerruti, Vodeb, Akultura, JSP, Lisca.

Sodeloval je tudi na kulturnem področju, na primer pri ustvarjanju predstav produkcije Betontanc. Jernej je svoje znanje prenašal na druge v okviru izobraževanj ZTI, na predstavitvah znamke Wella ter na ljubljanskem frizerskem festivalu.

Za svoje delo je prejel vrsto nagrad. Omeniti je treba diplome Tony & Guy, CB Academy in Sanrizz (Inspiration in Advanced Creative), v zgodnejšem obdobju tudi priznanja s frizerskih dogodkov v tujini, npr. Gran premio internazionale v Italiji ali Rose vom Wörther See in Alpe Adria Frisuren v Avstriji.

V zadnjem času rad sodeluje pri oblikovanju pričesk v filmih Metoda Pevca (Lahko noč, gospodična, Vaje v objemu, Jaz sem Frenk). Od leta 2005 ustvarja Jernej Jesenšek v lastnem salonu, najprej na Vodnikovi ulici, od 2020 naprej pa na Podutiški cesti 46 v Ljubljani. Izkušnje, ki si jih je pridobil na dosedanji poti, mu ne le pomagajo pri profesionalnem in strokovnem delu, ampak mu dajejo tudi osnovo za nadaljevanje uspešne poti. Izzivov in idej, kako naprej, mu ne zmanjka.

Pridobitev mojstrskega naziva predstavlja vrh v poklicnem izobraževanju v obrti. Neizpodbitno je dejstvo, da diploma mojstra OZS ni zgolj okras na zidovih njihovih obratovalnic. Predstavlja sinonim  odličnosti, ki se potrjuje iz dneva v dan. Je verodostojno zagotovilo strankam, da bodo njihova pričakovanja dosežena in presežena. Mojstri so tisti, ki vedo koliko znanja, truda in volje je za to diplomo, ki simbolizira vse preseženo, potrebno.

Vir : www.ozs.si

Prestižna priznanja pridobljena v tujini